Ny podkast om familielivet etter hjerneslag

hjerneslag-podkast slagpappa
NY PODAST: En ny podkast om hvilken innvirkning kognitive senskader etter hjerneslag har på familielivet med barn kommer våren 2023. FOTO: Truls Johansen/Megahertz Studio

Når mamma eller pappa får hjerneslag, rammer det hele familien. En ny podkast har et spesielt søkelys på hvordan slag med usynlige senskader påvirker barna.

Hvordan  reagerer barna på at mamma eller pappa som følge av hjerneslag oppfører seg annerledes, blir lettere frustrerte og sinte og ikke har mentalt overskudd til å være like mye sammen med barna som før? Og hvilke utfordringer møter den voksne partneren i rollen som pårørende, samt barna som pårørende til en av foreldrene? Podkasten Slagpappa handler om hvordan kognitive senskader etter hjerneslag påvirker familielivet med barn. De første episodene kommer våren 2023, og totalt ti episoder vil bli spilt inn.

Med meg til å lage denne podkasten har jeg noen av de fremste leger og psykologer innenfor hjerneslag i Norge, samt flere dyktige slagrammede og pårørende fra LHL Hjerneslag og Afasi. Prosjektet er støttet av Stiftelsen Dam.

Underkommunisert problemstilling

Bakgrunnen for podkasten er min egen sykdomshistorie og de erfaringene kona mi og jeg har gjort underveis. Jeg har fått en større forståelse for hvor viktig denne problemstillingen er for mange slagrammede og pårørende, og at det er et økende behov for mer faktabasert kunnskap og personlige erfaringer som deles.

Etter min oppfatning er hvordan barn reagerer på at en av foreldrene har kognitive senskader og hvordan det påvirker familielivet, en underkommunisert problemstilling innen behandling og rehabilitering av hjerneslag og ervervet hjerneskade, og et felt som det er forsket forholdsvis lite på.

Det nye familielivet

Podkasten skal derfor belyse de ulike faser av familielivet slik de aller fleste kjenner det som; barnehage, skole, arbeidsliv. Målet med podkasten er å gjøre deg klokere på:

  • Hvordan blir den nye tidsklemma når mamma eller pappa har hatt slag med usynlige senskader?
  • Hvilke nye problemstillinger står familien da overfor?
  • Hvilket tilbud har slagrammede og pårørende gjennom dagens behandling og rehabilitering, og hvor er det forbedringspotensial?
  • Hvilket tilbud finnes etter rehabilitering, og hva kan familiene klare selv å løse uten hjelp fra helsevesenet?
Slagpappa
Podkast om hvordan kognitive senskader etter hjerneslag påvirker familielivet med barn, i samarbeid med LHL Hjerneslag og Afasi
Programleder: Martin Aasen Wright
Produsert av Megahertz Studio
Prosjektet er støttet av Stiftelsen Dam

Følg gjerne Slagpappa og LHL Hjerneslag og Afasi på sosiale medier for nyhetsoppdateringer. Har du spørsmål om podkasten, eller ønsker du å bidra med innspill eller være gjest, ta gjerne kontakt med undertegnede epost.

martin.aasen.wright@gmail.com

VIDEOANNONSERING:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *