Likeperson for slagrammede småbarnsfamilier

Mestringskurs om hjerneslag
SAMTALEPARTNER: Som likeperson er jeg en likesinnet samtalepartner for andre slagrammede småbarnsfamilier. Bildet er fra mestringskurset for slagrammede og pårørende på Kongsberg med LHL Hjerneslag, hvor jeg holdt foredraget mitt «Pappa, er du sint?» og skrev saker for magasinet SlagNytt. FOTO: Martin Aasen Wright

Slagrammede småbarnsfamilier har nå en egen kontaktperson de kan snakke med en kveld i uken. Som likeperson i LHL Hjerneslag er jeg en likesinnet samtalepartner.

Som slagrammet småbarnspappa har jeg et sterkt ønske om å kunne hjelpe andre familier i liknende situasjon, og det kan jeg nå gjøre ved å være likeperson for slagrammede småbarnsfamilier i LHL Hjerneslag.

Kunnskap og erfaring

LHL Hjerneslag har egne likepersoner for deg som har hatt slag, eller er pårørende til en slagrammet. En likeperson er lyttende og har kunnskap om og erfaring med situasjoner og problemstillinger som gjelder slagrammede eller pårørende. En likeperson har taushetsplikt.

I 2017 ble jeg i en alder av 41 år rammet av hjerneslag. Som en følge av usynlige senskader hadde jeg den første tiden ikke overskudd til å være en aktiv og tilstedeværende familiefar, og i tillegg vært mer frustrert og utålmodig og ukontrollert sint overfor den eldste sønnen. Som tillitsvalgt i LHL Hjerneslag har jeg flere ganger delt mine erfaringer i foredraget «Pappa, er du sint?» og gjennom intervjuer i pressen og kronikker, samt på denne bloggen.

Som likeperson vil jeg være opptatt av å bruke av min egen erfaring og møter med andre slagrammede og pårørende. 

God kjennskap

Likepersonsordningen kan anses som en av grunnpilarene i frivilligheten. Det å dele erfaringer og snakke sammen, og være en del av fellesskap oppsummerer mye av hva likepersoner er for det enkelte medlem i en frivillig organisasjon, eller brukerorganisasjon som det også heter. 

Da jeg meldte meg inn i Norsk interesseforening for stamming og løpsk tale i 2014, deltok jeg på et likepersonskurs i regi av Studieforbundet Funkis. Den gang tenkte jeg at min erfaring med stamming kunne være verdifullt for andre som stammer. Siden har jeg hatt utallige samtaler med andre som stammer eller foreldre av barn som stammer. Gjennom mitt styrelederverv i interesseforeningen over seks år var jeg også flere ganger med på å kurse nye likepersoner. 

Jeg har også god kjennskap til likepersonsordningen gjennom jobben som kommunikasjonsrådgiver i Stoffskifteforbundet.

Denne samlede erfaringen kan være nyttig nå som jeg skal snakke med andre småbarnsforeldre. Jeg ser frem til å snakke med deg!

  • Telefontid: Hver tirsdag 20:00-22:00, hele landet (om telefontiden ikke passer for deg, kan ønsket tidspunkt for telefonsamtale avtales på epost)
  • Telefon: 984 30 273
  • Epost: martin.aasen.wright@gmail.com 

Undertegnede er styremedlem i LHL Hjerneslag Oslo og Akershus

martin.aasen.wright@gmail.com

Å snakke med små barn om hjerneslag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *