Orienteringsløp er god trening for hjernen

Orientering etter hjerneslag
HJERNETRIM: Orienteringsløp er en kjempefin måte å kombinere det å holde seg i form, og å trene opp hjernen på. FOTO: Arild Jacobsen/Nordstrands Blad

Uvitende om at jeg hadde hatt hjerneslag, begynte jeg med orienteringsløp sommeren 2017. Det har jeg fortsatt med som en del av rehabiliteringen.

Nordstrands Blad har intervjuet meg om å løpe orientering etter hjerneslag. Min erfaring er at jeg både trener hjernen (kognitivt) og fysisk (kondisjon) gjennom orientering. Jeg konkurrerer kun med meg selv og finner mye ro og glede ute i skauen.

– Dette er en kjempefin måte å kombinere det å holde seg i form, og å trene opp hjernen på, sier jeg i intervjuet.

Startet med turorientering

Jeg begynte med turorientering gjennom Oppsal orientering (Ola Dilt) i 2017, og meldte meg på mitt første konkurranseløp for Oppsal orientering på Hamar samme høst. Nå kommer snart våren og årets Ola Dilt-pakke hentes førstkommende søndag.

Min oppfordring til alle slagrammede:

Med mindre du har fysiske utfall som forhindrer deg fra å bevege deg fritt, start med orientering! Finn ditt nivå og ta det derfra. Det er god trening og det er gøy!

Vi ses i skauen!

Undertegnede er styremedlem i LHL Hjerneslag Oslo. Har du spørsmål, ta gjerne kontakt!

martin.aasen.wright@gmail.com

LES SAKEN:

Slagrammede Martin (43) bruker orientering i opptreningen: – Det er god trening for hjernen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *