Orienteringskurs for slagrammede

Orienteringskurs for slagrammede
MESTRING: Kurset er tilpasset alle, uansett kognitiv og/eller fysisk helse, og forhåndskunnskap om orientering. Hensikten er at hver enkelt skal gjøre noe som de finner motiverende, og hvor de kan mestre på sitt nivå. Bildet er tatt ved en Ola Dilt-post på Skullerudåsen. FOTO: Martin Aasen Wright

Jeg begynte med orientering den samme sommeren jeg fikk hjerneslag uten å vite om det. Fem måneder senere hadde jeg nytt slag. Denne høsten holder jeg kurs i orientering for slagrammede og personer med ervervet hjerneskade.

Da jeg startet med årets Ola Dilt (turorientering i regi av klubben min Oppsal Orientering), satte jeg som mål at jeg skulle klare 200 poeng innen 1. august. Det klarte jeg i dag da jeg tok en post på Skullerudåsen ikke langt fra min egendefinerte «Sunnaas-løype» som har vært min mosjonsløype etter at jeg var på rehabilitering for tre år siden på Sunnaas sykehus.

Uansett helsesituasjon

Fra tirsdag 10. august holder jeg som styremedlem i LHL Hjerneslag Oslo kurs i orientering for slagrammede og personer med ervervet hjerneskade. Kurset arrangeres i samarbeid med Norges Orienteringsforbund og Oppsal Orientering, med økonomisk støtte fra Stiftelsen Dam. Det blir seks samlinger på Haraløkka på Bøler i Oslo.

Dette et lavterskel-tilbud som er tilpasset alle, uansett kognitiv og/eller fysisk helse, og forhåndskunnskap om orientering. Hensikten er at hver enkelt skal gjøre noe som de finner motiverende, og hvor de kan mestre på sitt nivå. I løpet av kurset blir det innføring i kartlesing og orientering av terrenget gjennom eksempler og veiledning, etterfulgt av tilpassede løyper både i boligområdet omkring Haraløkka og ute i terrenget. 

Styrket kognitiv og fysisk helse

Hvorfor skriver jeg dette? Jo, fordi det nytter å sette seg mål og oppnå dem om man kjemper for det. Tilfeldighetene skulle ha det til at jeg begynte med turorientering sommeren for fire år siden, vel uvitende om at jeg hadde hatt hjerneslag og som ikke ble oppdaget før fem måneder senere da jeg fikk slag igjen. Jeg holdt fast ved orienteringen.

Riktignok har jeg vært mye på kryss og tvers i skogen, sett mye myr og stein, uten å ha den minste anelse om hvor jeg har vært hen. Jeg har også sett mye trær og lyng på konkurranser, men siden jeg synes orientering er gøy og fordi det har styrket min kognitive og fysiske form har jeg fortsatt med det. Og fremskritt har det vært!

Er du i målgruppen for kurset eller kjenner noen som er det, send meg gjerne en melding!

Undertegnede er styremedlem i LHL Hjerneslag Oslo

martin.aasen.wright@gmail.com 

LES MER OM KURSET:

Vil du lære orientering? (nettsak fra LHL Hjerneslag)

SE VIDEOREPORTASJE:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *