Orientering etter hjerneslag

Videoreportasje om orientering etter hjerneslag
GRADVIS OPPTRENING: Jeg er opptatt av at selv en kort treningsøkt er viktig, og jeg veksler mellom turgåing, jogging, og selvfølgelig orientering. SKJERMDUMP: Norges Orienteringsforbund/YouTube

Orientering er kult og bra trening – også etter hjerneslag.

Den samme sommeren som jeg fikk hjerneslag i 2017, uten at det ble oppdaget begynte jeg med orientering. Fem måneder senere lå jeg på slagavdelingen med nytt hjerneslag. Jeg har heldigvis tviholdt på orienteringen, mye takket være kona mi, min viktigste støttespiller som inspirerte meg til å ta opp kartet for tre år siden, og som har fortsatt med å motivere meg.

Norges Orienteringsforbund har laget denne filmen som handler om hvordan jeg har brukt orientering som en del av rehabiliteringen etter hjerneslag.

Satser på paraorientering

Lone Brochmann, fagansvarlig for paraidrett i Norges Orienteringsforbund intervjuet meg i denne videoreportasjen, og jeg intervjuet henne om paraorientering for SlagNytt, som er er et magasin om hjerneslag og hjernehelse utgitt av LHL Hjerneslag, og som sendes ut til alle medlemmer i LHL Hjerneslag, slagenheter på sykehus, rehabiliteringsinstitusjoner og helsepersonell i spesialisthelsetjeneste og kommunehelsetjeneste som har bedt om det, samt landets viktigste helsepolitikere og beslutningstakere for øvrig.

Paraorientering er tilrettelagt for personer med en funksjonsnedsettelse. Innen paraorientering er det mange forskjellige nivåer; alt fra gateorientering hvor alle kan komme frem, også med rullestol, til mer krevende turer for de som har en funksjonsnedsettelse som innebærer at man er fysisk sterk, og som trenger mindre tilpasninger.

Undertegnede er styremedlem i LHL Hjerneslag Oslo. Har du spørsmål, bare ta kontakt!

martin.aasen.wright@gmail.com

Du kan lese intervjuet med Lone Brochmann her:

Trene opp hjernen med orientering

SE VIDEOREPORTASJEN:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *