Vi hjelper deg med stamming eller løpsk tale

Styret i NIFS 2016
STYRET: Børje Østerhus Loftskjær (t.v.), Erik Chrisander Gustavsen, Monica Juliebø, Martin Aasen Wright, Jon-Øivind Finbråten, Thomas Aure og Tommy Olsen. FOTO: Bjørn Erik Sættem

Denne helgen har jeg hatt ansvaret for et lærerikt og inspirerende årsmøteseminar i Norsk interesseforening for stamme. Vi i det nye styret har i oppgave å gjøre hverdagen bedre for dem som stammer og/eller har løpsk tale!

Jeg har de siste årene blitt en bedre venn med stammingen min, og den gode erfaringen vil jeg bruke til å hjelpe andre. Derfor meldte jeg meg inn i Norsk interesseforening for stamme i 2014 og viste også interesse for styrearbeid. Nå går jeg inn i mitt andre år som styreleder og det sammen med et knallgodt styre som jeg har stor tro på.

Lørdag 2. april ble det nye styret i Norsk interesseforening for stamme valgt av et enstemmig årsmøte på Thon Hotell Opera i Oslo.

Store arrangementer og medlemsvekst

Det inspirerer meg å se at det arbeidet vi gjør sammen i styret gir resultater. Siden jeg var på mitt første årsmøte for to år siden (og ble valgt inn som vara og redaktør for medlemsbladet Stamposten) har det vært vanlig med rundt 50 deltakere på hvert arrangement. Vi får inn dyktige og etterspurte foredragsholdere som får oss til å tenke. Vi lærer noe nytt om stamming og løpsk tale. Vi lærer mye om oss selv og andre i samme situasjon.

Styret jobber med folkeopplysning og for å bedre hverdagen til personer med stamming eller løpsk tale. Vi er i dialog med logopedmiljøet, holder foredrag for lærerstudenter, og er ute i mediene for å snakke om hvilke utfordringer vi møter på når ordene blir en fiende.

Flere ønsker å bli kjent med likesinnede og lære mer. Det kan vi se av at bare det siste året har vi hatt en økning på nesten 100 medlemmer i foreningen. Vi går med overskudd, og er allerede i gang med spennende prosjekter for resten av 2016 og videre inn i 2017.

Dette er gøy! Dette er motiverende!

Presentasjon av styret

Disse har jeg gleden av å jobbe med det kommende året:

  • Erik Chrisander Gustavsen (26), IT-bachelor med spesialisering innen Interaksjonsdesign og webutvikling.  Jobber hos EVRY.
  • Jon-Øivind Finbråten (25) fra Eidsvoll, ferdig utdannet lærer til sommeren.
  • Tommy Olsen (25), logoped, og begynner til høsten med spesialisering i taleflytvansker koordinert av Thomas More University College i Belgia.
  • Monica Juliebø (41) fra Ålesund, utdannet lærer og dataingeniør, og har jobbet i mange år som kursholder i datasystemer.
  • Thomas Aure (25) fra Sykkulven, sykepleierstudent ved Høgskolen i Ålesund.
  • Børje Østerhus Loftskjær (38) fra Fredrikstad, utdannet innen visuell kommunikasjon og grafisk design, og jobber som maler.

Selv har jeg halve veterinærutdannelsen bak meg og utdannet meg senere til journalist, som jeg i dag jobber som.

Stor takk til det gamle styret for god innsats!

Vil du vite mer om stamming eller løpsk tale? Les mer på foreningens nettsider og følg også med på oppdateringer her på bloggen.

Undertegnede er styreleder i Norsk interesseforening for stamme (NIFS)

martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *