Trening på McGuire-programmet

Åpenhet om stamming
TRENING: Jeg tror på å jobbe med seg selv. FOTO: Privat

Lørdag var jeg på årsmøtet til NIFS. Søndag er det teknikktrening med andre McGuire-studenter i Oslo.

Under årsmøtet ble det diskutert hvor viktig det er starte stammebehandling tidlig. Dessverre er det for mange førskolelærere i barnehagen og lærere i grunnskolen som oppfatter småbarnsstotring som stamming og dermed har en avventende holdning.

Ifølge ny forskning må behandling av stamming hos små barn begynne senest 15 måneder etter at stammingen startet, fortalte logoped Karoline Hoff under seminaret i Oslo.

God pust

Jeg møtte min første logoped på barneskolen i åtteårsalderen. Det hjalp ikke særlig. Da var det logopedbehandling på Bredvedt (i dag: Stat.ped.). Jeg hadde samme logoped frem til ungdomsskolen. Den behandlingen hjalp, men stammingen ble senere verre. Jeg ville ikke ha logoped lenger, det hadde jeg ikke bruk for, mente jeg den gang. I ti år klarte (eller mer presist, ikke klarte) jeg meg selv, før jeg fikk ny logoped som anbefalte meg McGuire-programmet.

I tre timer denne søndagen blir det dyp kostalpust og dyp og fyldig røst. Militærdispilin? Ja. Men det er gøy, også.

martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *