Vi er en bra gjeng!

Nytt styre i NIFS 2017
STYRET: B.f.v.: Jon-Øivind Finbråten, Ole Jørgen Hess, Oscar Aaslund Hovin, Morten Hagen Blokkdal. M.f.v.: Oddvar Munro Jenssen, Monica Juliebø, Eivind Nordli.
F.f.v.: Børje Østerhus Loftskjær, Martin Aasen Wright. FOTO: Bjørn Erik Sættem

Hvordan er det å være ung og stamme? Det skal vi jobbe med det neste året.

Du er 15 år, du stammer, og du har en ytre og indre personlighet. Du har en side du viser folk du møter, og du har en side som bare du kjenner til. Det siste er den du kjenner deg best igjen i. Det er deg. Virkelig deg. Din personlighet. Du er 15 år, du stammer, og du vil gjerne være deg selv, men stammingen står i veien.

Kjenner du deg igjen?

Satse mer på ungdom

Denne helgen gjorde jeg noe av det jeg liker best; ha ansvaret for et stort arrangement for folk jeg bryr meg om. Jeg stammer, jeg har gjort det siden jeg begynte å snakke, og jeg bruker nå min egen erfaring med stamming i mitt verv som styreleder i Norsk interesseforening for stamming og løpsk tale (NIFS). Denne helgen hadde vi årsmøte og med det nye styret skal vi satse mer på ungdom. Vi skal starte ungdomsleir.

Ungdomsleir skal være et lavterskel-tilbud for ungdom som stammer. Vi, NIFS, har hatt stor suksess med Familieweekend de siste tre årene, et helgearrangement for barn som stammer, hvor de kan møtes, være sosiale og bare være barn, uavhengig av stammingen. Vi vil gjerne gi et tilsvarende tilbud til ungdom. En arena hvor ungdom kan møtes, være sosiale, knytte bånd, og utveksle erfaringer i trygge omgivelser.

Ung usikkerhet

Vi som har vært ungdom, vet hvordan det er. Vi er usikre. Sånn er det bare, men når du stammer i tillegg er det noe ekstra som du skulle ha vært foruten. I tenårene er du i brytningsfasen mot å være deg selv, men stammingen står i veien for å være den du faktisk er. Du sliter med din ytre personlighet. Din indre personlighet er det bare du selv som kjenner til.

Det er så mye du skulle ha sagt, så mange initiativ du skulle ha tatt. Hvordan er det å være forelska og stamme? Du er 15 år.

Kunnskap og åpenhet

Norsk interesseforening for stamming og løpsk tale (NIFS) er en nasjonal forening for personer med taleflytvansker (stamming og løpsk tale), deres rettigheter i barnehagen, skolen og arbeidslivet, og fagpersoner, foreldre og andre som er interesserte i saksområdet. Foreningen ble startet i 1976, og vi har de samme kampsakene nå som da.

I 2016 ble vi ferdig med nye informasjonsbrosjyrer til barnehager og skoler, bok om hvordan det er å leve med stamming («Ord til besvær – Livet med stamming»), feiret 40-årsjubileum, og mye, mye mer.

Styret har gjort en fantastisk god jobb! Det nye styret skal jobbe langsiktig videre med å sette søkelys på tidlig innsats mot barn i småbarnsalder, elevers rettigheter i skolen, arbeidstakeres rettigheter, mer kunnskap og informasjon ut i samfunnet.

Og, vi skal satse mer på ungdom, vi skal starte ungdomsleir!

Gjengen som jeg skal jobbe med fremover er:

  • Jon-Øivind Finbråten
  • Morten Hagen Blokkdal
  • Eivind Nordli
  • Monica Juliebø
  • Børje Østerhus Loftskjær
  • Ole Jørgen Hess
  • Oddvar Munro-Jenssen
  • Oscar Aaslund Hovin

Takk til Erik Chrisander Gustavsen og Tommy Olsen for god innsats!

Undertegnede er styreleder i Norsk interesseforening for stamming og løpsk tale (NIFS)

martin.aasen.wright@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *